It's not about the destination, it's about the journey

Met de camper naar België – Camperroutes België
2 mei 2020 in BestemmingenBelgiëTips voor reizigers & Camperroutes

Iedere camperaar zou eens met een camperreis door België moeten maken, ook wanneer je zelf uit België komt! Het land is misschien maar klein, maar er is van alles te zien, doen en beleven!

Route 1 – Van oost naar west (6 dagen)

1. Gent

De eerste camperreis door België begint in Gent. Je kunt je camper op de motorhomeparking bij sporthal “Driebeek” parkeren. Je komt dan sowieso niet in de milieuzone en je kunt hier ook overnachten. Op zo’n 5 minuten lopen vanaf de camperplaats is een stopplaats van tramlijn 22 die je in een kwartiertje naar het centrum brengt. Het centrum van Gent is gezellig, met leuke terrasjes en straatjes. Dus slenter lekker rond en neem af en toe een pauze. Ontdek ook de burcht Gravensteen of breng een bezoek aan het ‘huis Alijn’, een soort hofje met een aantal huisjes waar allerlei ambachten worden uitgeoefend. Ook mooi is de botanische tuin. Hier onttrek je je even aan de drukte van de stad. Eindig je dag bij de Frietketel, net buiten het centrum, voor de allerbeste frietjes.

2. Geraardsbergen

Rijd via de via de N56 naar Geraardsbergen. In Geraardsbergen is een museum vol met mannekes en zelfs vrouwkes pis in de mooiste vermommingen. Je zult er al snel van overtuigd zijn dat het echte manneke in Geraadsbergen staat te plassen.

3. Hellend vlak van Ronquières

Vervolg daarna je route over de N59 en N55 en de N49 over naar Ronquières. Deze plek staat bekend als “Hellend vlak van Ronquières”. Het kanaal van Charleroi naar Brussel moet hier een hoogteverschil van ca 70 meter overwinnen, en dat is voor de scheepvaart niet ideaal. Gelukkig hebben ze er een oplossing voor gevonden. Op dit vlak lopen namelijk 2 bakken op rails, deze “scheepsbakken”  kunnen schepen van 1200 ton vervoeren, ze varen de met water gevulde bakken binnen en worden dan in veertig minuten van het ene niveau naar het andere getakeld. Erg fascinerend om te zien.

4. Dinant

Vanaf het Hellende vlak rijd je door naar Dinant. De belangrijkste bezienswaardigheid van Dinant is de citadel. De citadel steekt hoog boven de stad uit op een rots, vol tunnels en gangen. Je kunt er met de auto komen, maar leuker is het echter om naar boven te lopen over de rotsige paden. Misschien is dat ook prettiger voor de camper. Geniet over het uitzicht van de stad en twee rivieren, de Maas en de Sambre. Je kunt in Dinant overnachten op camping Villatoile. Het adres is Pont-à-Lesse 5500, Dinant.

5. Grotten van Han

De Grotten van Han is één van de grootste grottenstelsels van Europa. Het is ontstaan door de stroming van de rivier de Lesse. In de gangen is de temperatuur altijd hetzelfde, 13 graden celcius. Om bij de grotten te komen moet je eerst naar Han-sur-Lesse. Tegenover Hotel Grenier des Grottes is de opstapplaats van de tram die je naar de ingang van de grotten brengt. Ze vertrekken ieder half uur.

6. Ardennen

Je kunt hierna je route vervolgen door de Ardennen. Kijk daarvoor bij route 2.

Tip: je kunt de route ook uitbreiden door een of meer van natuurgebieden in België te bezoeken!

Goboony met camper naar België Dinant

Route 2 – Door de Ardennen (3 dagen)

1. La Roche-en-Ardenne

Deze route is ideaal voor een korte reis. De route start in La Roche-en-Ardenne. Je kunt hier fijn overnachten op Floreal La Roche 1 (Route d’Houffalize 18 6980, La Roche-en-Ardenne) op zo’n 2 km vanaf het centrum. Of overnacht op Barrage de Nisramont (Nisramont 6983, La Roche-en-Ardenne). Een rustige camperplaats bij de dam aan de Ourthe. Deze plaats is ook direct het beginpunt van een rondwandeling om het stuwmeer. La Roche-en-Ardenne is een mooi stadje aan de Ourthe met leuke winkelstraatjes. Hoog boven het stadje vind je het kasteel dat gebouwd tussen de 11e en 14e eeuw. Bezoek ook het oorlogsmuseum en het monument met een Amerikaanse tank, omdat je hier meer leert over de 2e Wereldoorlog en hoe het stadje platgebombardeerd is.

2. Durbuy

Rijd daarna door naar Durbuy, een haast nog mooier stadje aan de Ourthe. Wandel op je gemak door de mooie straatjes met oude huizen, mooie beelden en leuke restaurantjes en winkeltjes. Aan de Ourthe staat het kasteel van Durbuy. De omgeving van dit kasteel is prachtig om te wandelen. Sluit je middag af met een lekker Belgisch frietje. Overnacht kan onder andere op camping Domaine Chateau de Dieupart in Aywaille, een mooie kleine camping bij een kasteel aan het riviertje de Amblève.

3. Luik

De laatste dag breng je door in Luik. Extra leuk op zondag omdat er dan wekelijks een grote zondagsmarkt. Op de grote langgerekte markt langs de Maas is het erg druk en gezellig. Strijk hier nog even neer op een terrasje. Proef zeker de Boulet Liégeoise met friet bij Cafe Lequet!

Tip: overnacht op een van deze natuurcampings in de Ardennen!

Goboony met camper naar België

Route 3 – Romantische route door België (4 dagen)

Rijd in een dag naar Brugge toe en kies voor de overnachting op Parking Kanaaleiland of voor Camping Memling. Waarom dit een romantische route is? Omdat je Brugge met een gerust hart het meest romantische stadje van Europa kunt noemen. Het is eigenlijk één groot openluchtmuseum. Er zijn fraai gerestaureerde patriciërshuizen en kerken, pittoreske steegjes, bruggetjes, intieme pleintjes en mooie grachten. Neem twee dagen de tijd om alle bezienswaardigheden te ontdekken.

Wat natuurlijk ook zo leuk aan het camperen is, is het rijden zelf. Ga daarom op dag drie, gewoon lekker op pad met je camper. Maak met je geliefde een tourtje over de N367 en de N396 via Varsenare, Jabbeke, Gistel en Nieuwpoort naar De Panne. Maak net voor Bredene aan zee een stop om lekker te lunchen. Na de lunch maak je een mooie wandeling over het strand. Bij mooi weer kun je ook even de zee in duiken! Rijd dan langs de kust omhoog. Je kunt overnachten op Camping Strooiendorp in de Haan. Adres: Wenduinesteenweg 125, B-8421 De Haan.

Je kunt ook overnachten op een andere camping aan zee in België. Op die manier kun je je reisje wat uitbreiden en ook de mooiste stranden van België bezoeken.

Neem de vierde dag de tijd om rustig wakker te worden, precies zoals het zo lekker is op de camping. Rijd daarna weer rustig naar huis, bij voorkeur een route waarbij je snelwegen vermijdt. Zo wordt deze route een echt romantische route door België.

Goboony met camper naar België Brugge
Al met al is het zeker de moeite waard om met de camper naar België te gaan. Het is een uitstekend land om met de camper door heen te trekken. Naast deze camperroutes in België hebben we voor je andere reisjes een paar leuke camperplaatsen in België voor je uitgezocht. Ideaal voor als je op doorreis bent of voor als je zin hebt in een kort uitstapje. In die blog staan ook tips voor je reis naar België.

Kom eens langs

Autostrade 52,
1840 Londerzeel
(GPS instellen op Meerstraat 265)

Tel: 052 30 54 14  
info@caravaningcenter.be

BTW BE0419.293.287

Openingsuren

Oktober tot januari


ma 9u - 12u en 13u - 17u
di 9u - 12u en 13u - 17u
wo gesloten
do 9u - 12u en 13u - 17u
vr 9u - 12u en 13u - 17u
za 9u - 12u en 13u - 17u
Gesloten op zondag.

Februari tot September


ma 9u - 12u en 13u - 18u
di 9u - 12u en 13u - 18u
wo gesloten
do 9u - 12u en 13u - 18u
vr 9u - 12u en 13u - 18u
za 9u - 12u en 13u - 18u
Gesloten op zondag.